Gulliver Családi Napközi Napirendje és Házirendje

 

Napirend

 

A jól szervezett napirendmegteremti a gyermekek igényeinke megfelelő nevelés-gondozás

feltételeit. Kiszámíthatóságot jelent és megadja az önállósodás lehetőségét. A folyamatosságon belül az egymást követő események ismétlődése biztonságérzetet ad a gyermekeknek, hiszen tudja, hogy mi után mi fog következni.

 

7:00-8:30 Érkezés, szabad játék

8:30-9:30 Tisztálkodás, reggeli

9:00-10:00 Foglalkozás, játék (jó idő esetén az udvaron)

10:00-10:25 Tisztálkodás, tízórai

10:25-11:45 Játkos foglalkozások, játék, fürdőszoba használat

11:45-12:30 Ebéd

12:30-15:00 Mese, csendes pihenő (Korán ébredő gyermekek részére mese, játék)

15:00-15:30 Uzsonna

15:30-17:00 Szabad játék, szülők érkezése

 

 

Amennyiben gyermekét ebéd után szeretné hazavinni, kérjük, hogy 12:30-ig szíveskedjenek érte jönni. A csendes pihenő alatt (12:30-15:00) gyermeket nem szívesen adunk haza, a többi kisgyermek nyugalmának megőrzése érdekében.

 

 

 

Házirend

 

Napközi feladata:

A gyermek életkori és egyéni sajátosságainak figyelembe vételével megteremteni számukra a családias légkört, biztonságot, aktivitást és önállósodást.

 

Általános tudnivalók:

1. Nyitva tartás Hétfő-Péntek 7:00-17:00-ig

2. Az érkező gyermekeket reggel 7:00 órától fogadjuk

3. A gyermekek gondozása, nevelése, időbeosztása napirend szerint történik.

4. A gyermekeket csak szülő vagy az általa írásban megbízott személy viheti el. 14 éves kor alatti kiskorú e feladattal nem bízható meg.

5. Távozáskor, miután a szülő a gyermekét átvette, a napközi egész területén a szülő viseli a teljes felelősséget a gyermek iránt.

6. Az átdóban minden gyermeknek külön polca van. Az ott tárolt értékekért felelősséget nem tudunk vállalni.

7. Az ellátásunkba csak egészséges gyermek hozható. A közösség egészsége érdekében láza (37.5C és ennél magasabb hőmérsékletű), antibiotikumot szedő vagy fertőzésre gyanús gyermek a napközi nem látogathatja. A családban előforduló fertőző betegségekről és arról, ha a gyermek gyógyszert vagy gyógyhatású készítményt kap, a szülő írásban köteles tájékoztatni a gyermek gondozónőjét.

8. Abban az esetben, ha a gyermek napközben megbetegszik, az ellátó értesíti a szülőt, illetve hozzátartozót. Ehhez feltétlenül fontos a pontos cím és telefonszám. Kérjük, hogy ilyen eetben minél előbb gondoskodjanak a gyermek hazaviteléről, illetve orvosi ellátásáról, ezzel is növelve a mielőbbi gyógyulás esélyét.

9. Betegség miatt hiányzó gyermeket, csak "Egészséges közegbe mehet" szövegezésű orvosi igazolással tudjuk ismét fogadni. A megtörtént kötelező védőoltásokról, folyamatosan kérjük a tájékoztatást.

10. Amennyiben a szülő gyermekét betegség vagy más ok miatt nem hozza ellátásunkra, a távolmaradást másnap reggel 8:00 óráig közölje az ellátóval. Az ebéd díj elszámolásnál csak a következő naptól tudjuk a gyermek hiányzását elfogadni.

11. Az ellátás ünnepnapokon szünetel. A nyári zárás 1 hét, a táli zárás 1 hét.

12. A tárgyhavi térítési díjat a szülő minden hónap 1-ig előre köteles a családi napközi részére megfizetni. Megszűneik a családi napközi ellátás annak a kisgyermeknek, aki orvosi szakvélemény szerint egészségi állapota matt napközben nem gondozható, illetve magatartása veszélyezteti a többi gyermek fejlődését, illetve amikor a szülő a térítési díjat nem fizeti.

13. A napközi területén DOHÁNYOZNI SZIGORÚAN TILOS !!!

 

 

A HÁZIREND BETARTÁSÁT KÖSZÖNJÜK!